top of page

Πρόγραμμα Σπουδών

Α-Β ΕΠΑ.Λ.

Anchor 1

Η Α΄ ΕΠΑ.Λ. είναι τάξη "σταθμός" στην πορεία του μαθητή για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του. Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο έχει αποδειχθεί πολλές φορές δύσκολη, μιας και οι μαθητές αντιμετωπίζουν μια πραγματικότητα διαφορετική απ' αυτή που έχουν συνηθίσει.


Πολλά μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά για παράδειγμα, αλλάζουν χαρακτήρα που είχαν στο Γυμνάσιο, και όχι ανάλογα με το αντίστοιχο υπόβαθρο που έχει ο μαθητής στο τέλος της Γ΄ Γυμνασίου.Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι να γίνονται δύσκολα και ακατανόητα στους μαθητές κάποια μαθήματα.
 

Επίσης στην Β' ΕΠΑ.Λ. οι μαθητές έρχονται σε επαφή με γνωστικά αντικείμενα, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τελευταία τάξη του Λυκείου και τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν τώρα εμποδίζουν αργότερα την πρόοδο και την ομαλή προετοιμασία για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

 

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά όλες αυτές τις δυσκολίες, αλλά κυρίως γνωρίζουμε πως πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε και να καθοδηγήσουμε τους μαθητές μας έτσι ώστε:

_ αφενός να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να κατανοήσουν τις δύσκολες και πρωτόγνωρες έννοιες της ύλης των βασικών μαθημάτων ώστε να είναι πάντοτε καλά προετοιμασμένοι για το σχολείο αλλά και να δημιουργήσουν το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να μπορέσουν αργότερα να ανταπεξέλθουν στους ρυθμούς με τους οποίους θα κληθούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σ΄αυτά τα μαθήματα.

_ αφετέρου, και το σημαντικότερο, να αρχίσουν να μαθαίνουν πως να μπορούν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στο χαρτί και να αντιμετωπίζουν κριτικά οποιοδήποτε "άγνωστο" ή "δύσκολο" θέμα. Να μάθουν δηλαδή να αντιπετωπίζουν εξετάσεις που από εδώ και πέρα θα είναι πάρα πολλές.

Α-Β ΕΠΑΛ.jpg

Η συμπλήρωση των παραπάνω προγραμμάτων της Β Λυκείου με επιπλέον διδακτικές ώρες από των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ' Λυκείου, εφόσον ο μαθητής το επιθυμεί, είναι σχεδιασμένα για την εμπέδωση των βασικών αρχών χειρισμού τους. 

Τα παρακάτω προγράμματα έχουν ως τελικό σκοπό την περαίωση της ύλης, το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου της επόμενης σχολικής χρονιάς. Απομένουν έτσι καθαρά τέσσερις ολόκληροι μήνες κυκλικών επαναλήψεων και συνδιαστικών ασκήσεων, που ολοκληρώνουν μια επιτυχημένη προετοιμασία και εξασφαλίζουν την πλήρη ετοιμότητα αντιμετώπισης των πανελληνίων εξετάσεων.

bottom of page